Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

FREZYDERM: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΕΦΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ

13-12-2011
Αριθ. Πρωτ.: Α1F16/178
Πρός Δ.Σ. Π.Φ.Σ.

Αξιότιμοι Κύριοι,
Λάβαμε σήμερα 13 Δεκεμβρίου 2011 από τον Σύλλογο σας, την επιστολή με αριθμό πρωτοκόλλου 8630.
Σημειώνουμε ότι η εταιρεία FREZYDERM ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τον Υπουργό Υγείας & τον Υπουργό Ανάπτυξης όσον αφορά το θέμα της διακίνησης προϊόντων 1ης βρεφικής ηλικίας μέσω των Supermarkets.
Εδω και 25 χρόνια η FREZYDERM στηρίζει το Συνεργάτη της Φαρμακοποιό, ως τον κατάλληλο Επιστήμονα που μπορεί να πουλά σε καταναλωτές, εξειδικευμένα προϊόντα, φάρμακα, προϊόντα 1ης βρεφικής ηλικίας καθώς και προϊόντα Dermoceuticals που αποτελούν και τη δραστηριότητά μας.
θεωρούμε και εμμένουμε στην άποψή μας ότι τα προϊόντα 1ης βρεφικής ηλικίας απαιτούν ένα καθαρό χώρο αποθήκευσης και ιδιαίτερης διακίνησης και αυτός ο χώρος είναι μόνο το Φαρμακείο και οι Φαρμακαποθήκες.
Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε και σύμφωνα με την Νομοθεσία, τα γάλατα 1ης βρεφικής ηλικίας απαγορεύεται να διαφημίζονται και συστήνονται στη μητέρα από τις οδηγίες του Παιδιάτρου Ιατρού, προκειμένου να αγορασθούν από ένα καθαρό και απαλλαγμένο από άλλου είδους μικρόβια χώρο, που είναι το Φαρμακείο.
Αν ωστόσο, τοποθετηθούν γάλατα 1ης βρεφικής ηλικίας στα Supermarkets και προκύψει πρόβλημα σε κάποιο βρέφος εξαιτίας μιας κακής αποθήκευσης ή αν το βρέφος παρουσιάσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, τότε η μητέρα σε ποιόν θα απευθυνθεί;
Μήπως οι πολυεθνικές εταιρείες τελικά επιθυμούν να πάρουν και τα ειδικά γάλατα για να τα τοποθετήσουν στα Supermarkets;
Μήπως ενοχλούνται που υπάρχουν και Ελληνικές εταιρείες που διαθέτουν γάλα και που δεν επιθυμούν να τα πωλούν στα Supermarkets;
Μήπως και αυτό αποτελεί μέτρο πίεσης από τις πολυεθνικές προκειμένου να ρίξουν κατά 20% την τιμή λιανικής όπως ενημέρωσαν τον Υπουργό;
Η απόντησή μου είναι ότι μπορούν να ρίξουν την τιμή και μέσα στο Φαρμακείο αν αυτό επιζητούν. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η αγορά μας είναι μόνο το Φαρμακείο και ότι η FREZYDERM είναι μαζί σας στον αγώνα σας ώστε τα προϊόντα 1ης βρεφικής ηλικίας να παραμείνουν στον φυσικό τους χώρο που είναι το φαρμακείο.
Άλλωστε όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η FREZYDERM όλα αυτά τα χρόνια έχει κρατήσει ως μόνο διακινητή την Φαρμακαποθήκη και το Φαρμακείο για όλους της τους κωδικούς.
Οποιαδήποτε διάθεση κάποιων πολυκαταστήματων που ήθελαν τα προϊόντα της FREZYDERM απορρίφθηκε μέσω επιστολών προς εκείνους καθώς επισημάνθηκε και τονίστηκε ότι η αγορά μας είναι μόνο το Φαρμακείο γιατί θεωρούμε ότι η έρευνά μας στο Δερμοκαλλυντικό ανταποκρίνεται στην Επιστημονικότητα του Φαρμακοποιού και δεν ανήκει σε ράφια πολυκαταστημάτων.
Τέλος στην προσπάθειά μας αυτή θα θέλαμε και τη δική σας βοήθεια σε περίπτωση που στο μέλλον κάποιοι θελήσουν να μας υποχρεώσουν να τοποθετήσουμε προϊόντα μας 1ης βρεφικής ηλικίας στα Supermarkets.

Με εκτίμηση
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθ. Σύμβουλος
FREZYDERM Α.Β.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου